Wednesday, February 3, 2010

.: Kempunan :.

Semua pelajar UniKL dibawah tajaan Mara mendapat kemudahan pinjaman dan duit sara hidup sebanyak RM650 sebulan. Masa aku sem1 dulu, skali pun aku ak dapat merasa duit tu sebab masa untuk proses semua permohonan tu amik masa yang lama. Kempunan beb...!!


Bila da masuk sem2 pun sama gak tp ujung sem2 tu kami mendapat perkhabaran duit elaun da nak masuk. Peerrgghhh mamang syok gila laa sebab kami akn dapat seketoi duit tu. Bayangkan laa kalo RM650 x 12bulan. Sendiri mau ingat la geng..!!

Aku ni duk berangan macam2 laa nak beli itu laa ini laa. Kawan2 aku pun macam tu, semua orang da plan nak beli sesuatu bila duit elaun da masuk. Mula2 planning aku nak beli moto ja sebab aku duk sini pun tadak transport seniri, harap duk pinjam moto orang ja...

Al-kisahnya, aku habaq kat umi aku yang duit da masuk n nak beli moto baru. Umi aku pun setuju then dia minta aku bank in kan duit tu kat dia sebab dia nak uruskn semuanya. Aku pun ok ja la sebab dia yg nak uruskn semuanya.

Pastu lepas 3minggu dia call aku, cakap tayah beli moto sebab dia cakap takut hilang laa, nanti jadi papa susah laa bahaya laa. Aku pun macam hangin la sebab mula2 kata setuju, ni tak setuju lak. Haaiisshh.. Umi ni yang mana 1? aku btegas ngan umi aku yg aku nak gak beli moto sebab nak pi kelas senang. Sampai ngamuk2 gua cakap lu mcm budak2 nak beli meynan..!!

Umi aku ni dia pandai saiko skit. Dia pujuk aku tayah beli moto, beli gheta sebab, yala aku kan duk jauh so nanti bila nak balik cuti senang kalau ada gheta. Nak angkut barang2 senang. Aku pikiaq2 balik betoi gak apa yg umi aku cakap tu. So aku pun setuju ja la tp umi aku letak syarat, kalau nak gheta kena amik lesen dulu pastu baru boleh beli gheta.. Haaiisshh banyak sunggoh aihh syarat..!!

Takpa laa, aku pun amik la lesen keta. Bila da settled suma lesen gheta mak aku keluaqkn syarat baru lak. Apadia?? Dia kata kena tunggu bulan 5 sebab nak tunggu duit EPF ayah aku clear.. Huwaaa.. Tak dapek laie lo den nak meraso naek keto bawu..!!

Haaiisshh...apa la naseb aku?? Kempunan..!!!

>_<

7 comments:

dizzydude said...

hahaha..sabar laa wei..ko nak beli kete aper?

.: ♥ Vintage :. said...

not sure...aku duk plan maw angkat keta kecik2 jaa..maybe kelisa or GTi laa...uwuu

[z@ck] said...

wahhh..
x sempat nak merasa gheta ang weyh..

.: ♥ Vintage :. said...

huwaa...takpa3 nti hg balik aku bawak hg jenjalan naa..ekeke :)

I n n z said...

kite da ade lesen keta
tp x de keta
sedih btl :(

.: ♥ Vintage :. said...

ekeke...takpa2 slow2 laa... :)

adawiah.zaini said...

nnt vroom2 bwk kami na. hik3