Wednesday, August 25, 2010

.: Sungguh Tidak Suka Demam :.

Assalamualaikum.

Minggu yang sangat tidak sihat dan tidak ok. Bermula dengan sakit gigi kemudian melarat ke selsema kemudian badan panas dan akhir sekali semput aka asma.

Puncanya sikit saja. Sakit gigi ja awal-awal tu tapi sikit-sikit melarat. Bila dah lega sakit gigi, selsema pulak datang bertandang. Dekat 2 hari duk tahan mukus meleleh. Sungguh tidak selesa.

Kemudian lepas dah kurang sikit masalah kat hidung, badan pulak semakin panas. Panas bukan main-main. Gila punya panas. Sampaikan kain lembap yang diletak atas kepala pun kering in half an hour! Urrgghh!

Bila badan dah panas, dada mula terasa sakit. Terasa bagaikan ada orang yang menekan dada sehingga rasa susah nak bernafas. Senang cakap, sapa-sapa yang ada penyakit asma @ semput @ lelah tu, tau la macam mana rasanya.

By the time this entry posted, badan aku still rasa lemah tapi gagahkan jugak nak post entry baru sebab bosan kot. Asyik kena paksa tidoq ja. By the way, thanks alot to my sayang sebab tolong jaga aku. Berulang alik dari rumah dia mai rumah aku setiap hari.

Last word from me. Wahai demam, cepat-cepat lah hg berlalu. banyak lagi kerja aku nak kena buat niy! Haaiisshh

2 comments:

Roxy zai said...

waaa..syg dia yg jaga..sweet laa..^_^

.: ♥ Vintage :. said...

hehehehe...thanks...hehehe