Thursday, February 3, 2011

Tag dijawab.

Yeah yeah yeah. Saya dengan ini akan mengumumkan bahawasanya saya akan menjawab tagged entry dari z@ck. 

Sila tempek gambar anda.


Gambar masa sakit.

Apakah status anda?
Adoi. 1st question dah kena dah. Haha. Complicated la geng nak story. No komen!

Ceritakan tentang diri anda.
Kadang-kadang gila. Kadang-kadang serius. Kadang-kadang loya buruk tarak ingat. Kadang-kadang sensitip. Heran.

Ceritakan tentang blog anda.
Blog? 1st of all thanks to z@ck la sebab dia yang introducekan world of blogging niy kat aku. Ingat lagi 1st komen dia kat 1st entry aku, welcome to the world of blogging!
Apa pendapat anda tentang blog?
Blog. 1 blok atau tempat atau port untuk blogger-blogger luahkan perasaan, kongsi masalah, kongsi cerita dengan orang lain. Blog niy kalau dalam surat khabar boleh diibaratkan seperti, ruangan penulisan kita sendiri. Tapi ingat beb, jangan duk macam-macam dalam niy. Rules is rules.

Nasihat kepada kawan kawan yang baru nak buat blog?
Untuk yang baru kenal dunia blogging macam aku dulu, pertama-tama skali. Naahh! Sapa cikgu BM hang wei duk pertama-tama skali tu? Haha. 1st, jangan la duk seronok sangat letak gadget macam-macam kat blog. Nanti orang lain naik meluat @ menyampah sebab boleh nampak terlalu crowded. Jangan ingat semua orang akan baca entry kita dan jangan nak suruh blogger lain follow kita! Itu pantang aku paling atas skali! Huh! Haha.

Nyatakan keunikan blog anda.
Aiyo ma aiyo pa! Kena baca sendiri la. Baru boleh tau apa yang uniknya. Tapi blog aku, yang aku rasakan unik adalah namanya. Ramai orang ingat siput tu adalah siput yang duka ada kat laut tu. Pada hal siput tu gelaran untuk vespa kesayangan aku tu sebab kalau dari jauh nampak macam siput vavi. Haha. 

Sampai bila nak tulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
Biarlah aku berterus terang. Aku nak blogging sampai duit kat company Nuffnang tu dah tak dak duit nak bayaq kat aku. Boleh macam tu? Haha.

Tag 5 orang yang anda kenal.
 -Malas nak tag! Jangan ikut perangai saya!

6 comments:

fieq said...

ha3...status complicated tuh...
alah~ domo-kun tuh carik kt kdai2 hadiah mst da nyer...sjk bila plak mnt domo-kun neh???he3

Cik NurulZaty said...

siput! :)

fieq said...

ha3..yeke???cari jer kt kdai2 adiah..slalunyer ada...

Miss Nurun said...

mmg cool gile jwpn utk soklan smpi bl nk berblogging. hahhaha....

[z@ck] said...

hahaha..baguih.macam ni la blogger =P

Nang Masitoh said...

aku suka pantang ang yg last skali tuh,haha lg 1, btoii ka kalo bt blog kt nuffnang dpt duit?? xtau pon?? cmna weii??