Wednesday, June 22, 2011

Cuti-cuti part 4 - Majlis akad nikah dan persandingan.

Assalamualaikum..

Majlis akad nikah kakak aku sebelah malam di rumah pengantin perempuan, Kg. Tambak Paya, Ayer Molek, Ayer Keroh.. Majlis berlangsung dengan lancar tanpa sebarang masalah walaupun hujan agak renyai-renyai malam tu.. 



Kemudian esoknya adalah hari persandingan beliau bersama pasangan beliau.. Majlis sangat meriah dan diserikan lagi dengan paluan kompang dari persatuan kompang kampung tu.. Selesai majlis aku dengan family aku terus bergerak ke KL sebelum memulakan perjalanan kami ke Pantai Timur..




Masa kat Melaka, ada benda yang paling best dan paling tak best terjadi.. Yang best, aku dapat makan Asam Pedas ikan pari sepuas-puasnya.. Memang favourite aku masakan tu dan dari kecik lagi aku duk gila Asam Pedas tambah-tambah ikan pari.. Lagi berselera aku makan..

Dan yang tak best pulak, shades paling aku sayang tertinggal kat dalam toilet Jusco Ayer Keroh.. Huhu.. Even shades tu murah dan biasa-biasa saja tapi aku suka sangat.. Sayang beb.. Hari tu mood aku agak terganggu tapi dipulihkan dengan makan malam Asam Pedas.. Isskk.. Asam pedas lagi..

Selesai sudah di Melaka.. Next entry aku nak ceritakan pasal perjalanan kami ke pantai timur pulak..

6 comments:

FariehanIbrahim [LBC] said...

wahhh..akak da nikah.
tuan belog nie ble plak? *ttibe. :p

penaberkala said...

tuan blog bila?
ramai blogger tunggu jemputan ni,haha

amir aizat said...

wah3 best nya cuti2 part4 die nih,hehe

Encik Siput said...

Fariehan- xpa.. bg akak jalan dulu... adik lambat lagi...

Pena- haha.. adik relax dulu... tgh mencari calon... kekeke...

aizat- hehe... bercuti sambil pi makan knduri... :)

Apple said...

wah.asam pedas ikan pari.terliur

[z@ck] said...

hang bila plak? hahaha