Friday, March 25, 2011

Miera Lyana. Kontrovesi atau realiti?

Assalamualaikum...
1st aku harap semuanya sihat dan selamat dan kenyang dan tak mengantuk dan bagus dan ok dan ikut dan. Hahahaha..

Post aku kali ni sebenaqnya aku dah lupa dah tapi tadi dalam masa aku duk kodek-kodek dalam kantung gambar tanter Google, terjumpa 1 gambar minah ni. Haram tak kenai pun tapi dressed up dia meletup pom pom jugak la. Then tengok kat nama dia baru la aku teringat. Minah ni la yang kawan aku maksudkan hari tu. Ceh. Dan dan ja ada kawan plak yang masuk dalam cerita ni. Hahaha. Miera Lyana Kasmi. Sumpah aku tak kenai, tak pernah tengok, tak pernah tau pun pasai minah ni. Tau tau ja gambar dia dah penuh dalam Google. 

Then aku terbaca sikit la pasai kontrovesi yang kononnya melanda diri dia tu. Katanya dia tak sengaja la, tak sempat pilih la, takdak masa nak bua pilihan lain la dan berkontena lagi la alasan yang dinyatakan secara lisan dan bertulis. Hahaha. 

Kemudian aku kodek-kodek lagi dia punya biodata, then jumpa la sikit. Tu pun entahkan betul entahkan tidak. Hahaha. 

NAMA: Miera Leyana Kasmi
PANGGILAN KOMERSIAL: Miera Leyana
TARIKH LAHIR: 28 Ogos 1993
USIA: 18 tahun
TEMPAT LAHIR: Johor Bahru
KARIER: Pelakon dan model
KELUARGA: Anak kedua daripada tiga beradik
HOBI: Membeli-belah, berenang dan menari
CITA-CITA: Ahli perniagaan
DRAMA: Antaranya Luna Fantasiku, Ceria- Ceria Cikgu Rubina, Kecuali Cintamu, Apa Itu Cinta, Ada Ubi Ada Batas, Kamelia Katrina, Aalia, Sejambak Bukan Serumpun dan Nana Naruto
FILEM: Apokalips (arahan Mamat Khalid)

Dan untuk semua pembaca, sedikit kerja untuk anda. Nilaikan gambar gambar ini dan fikirkan sejenak. Berbaloikah anda mengenakan pakaian sebegini? Perlukah anda berpakaian sebegini? Fikir- fikirkan...

Miera Lyana Kasmi

Miera Lyana Kasmi

Miera Lyana Kasmi

Miera Lyana Kasmi

Miera Lyana Kasmi

 terima kasih kepada sumber gambar...

2 comments:

zures said...

Maaak aaiii tak sangka dia ni nampak masa berlakun lemah lembut je....sekali pakai...nak terjojol keluar...

Roxy zai said...

wow weeee..terkezut aii tgk tu..terkuar biji mata..aiyakk~~ artis oh artis!*_*