Sunday, June 19, 2011

Cuti-cuti part 1 - Destinasi pertama, Melaka.

Assalamualaikum...

Aiyoyo.. Sudah lama berlalu, baru sekarang aku nak update pasal percutian bersama keluarga tersayang baru-baru ni.. Hehe.. Cerita dah nak basi tapi haku peduli apa.. Aku tetap nak berkongsi pengalaman aku dengan semua orang.. Bukan nak menunjuk-nunjuk yea.. Hehe..


Cuti sekolah baru-baru ni aku sekeluarga berkesempatan untuk "Cuti - cuti Malaysia".. Maklumlah dah agak lama kami sekeluarga tak pi makan angin, lagi pun ada kenduri kakak aku kat Melaka so makin jauh la kami berjalan..

3 - 11 Jun, 8 hari penuh aku dan keluarga menggunakan masa yang terluang untuk pusing Semenanjung Malaysia.. Cuma Johor saja yang tak sampai, just pi setakat Melaka sahaja.. 2 malam di Melaka, 2 malam di KL, 1 malam di Kuala Terengganu, 1 malam di Kota Bharu, 1 malam dan yang terakhir di Cameron Highlands.. Memang penuh seminggu dan hampir 2500km perjalanan yang ditempuhi.. Percutian kali ni memang sangat best sebab kebanyakkan tempat dah lama aku tak pi, menjangkau hampir 13 tahun.. Uisshh..


Alhamdulillah sepanjang perjalanan tiada perkara yang tidak diingini berlaku dan semuanya selamat dan terkawal.. Yang penting kita enjoy..!! Haha..

Apa-apa pun next entry aku akan cerita satu persatu destinasi yang aku sampai kepada semua..

p/s- nak cerita semua dalam 1 entry, rugi la aku.. Nanti takdak modal dah nak post entry baru.. Haha..

5 comments:

CheguSTALL said...

MARKA DEPA TU....

Fikri Rais said...
This comment has been removed by the author.
amir aizat said...

wah2 seronoknya jelajah satu malaysia,hehe

Hans said...

walawehhhhhhhhhhhhh
pusing satu semenanjung malaysia la juga kiranya nih

Syaitan Memang Durjana

Encik Siput said...

chegu- haha adik tu bro...

amir aizat- hehe.. seronok bro... you should try bro...

Hans- aiyaa taiko.. sikit ja lagi kalu ak mmg complete laa.. kehkehkeh...