Sunday, February 28, 2010

.: Perubahan Yang Belum Terlambat :.

Lubuk aku berkubang setiap hari!

Semalam aku ada test Math. Alhamdulillah semuanya ok ja tp tak tau laa. Ada gak soalan yang aku tinggai sebab tak tau nak jawab. Lepas habis test aku terus balik rumah sebab mulanya ingat nak tidoq terus, dah 2 hari tak cukup tidoq tp ada 1 benda yang mengganggu pemikiran aku.

Bilik sepah! Huhh!

Dah lama gila aku tak kemas bilik, ada la dekat sebulan. So tanpa membuang masa, aku tukaq baju then terus mula melaksanakan niat murni yang dah agak-agak lama tertangguh. Habuk dalam bilik aku ni tak tau nak cakap laa. Merata cerok ada habuk, yala dah dekat sebulan aku tak menyapu. Sebab apa? Sebab perasaan malas dan suka tangguh kerja menyerang jiwa dan sanubari.

Tempat aku membuang masa!

Meja ni adalah tempat untuk aku melepak dan membuang masa. Kalau aku tak keluaq pi mana-mana, di sini la tempat aku lepak. Kalau 1 hari tak keluaq rumah, 1 hari la aku duk mengadap board merah tu!


Tediiiiaaa...!!

Ni la jadinya kalau aku dah terlebih rajin. Bukan setakat kemas bilik ja, habis semua barang aku kemas. Layout bilik pun dah lain. Semalam jugak Ayie,budak rumah aku ni, tukaq bilik, mai duk dengan aku so bilik memang kemas nak mati la. Sebelum ni jangan harap la bilik nak kemas dan bersih ja.

Almari, rak barang, meja lappy, dan macam-macam benda lagi la, semuanya aku ubah. Konon-konon ada perubahan la untuk lebih maju sem ni. Uwuu. So lepas niy aku kena la rajin-rajin kemas bilik. Hehe.

Got to go now! Sat lagi aku ada workshop! Bermandi peluh lagi la aku hari ni!


>_<






5 comments:

Nor AiEn said...

mak ai..kotak rokokkkkk..

[z@ck] said...

baguihnya anak teruna sorang ni..
mai kemas bilik aku sama..

.: ♥ Vintage :. said...

AiEn- wehehe...simpanan tetap tu!

z@ck- aku kan nak jadi pelajar yg cemerlang!

ada van de kamp said...

tediaaa!

Ah Fatt said...

eh. style kita samalah. haha